Γαλάτης Π. Διονύσιος
Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Τηλ: 26220 29655
Κιν: 698 175 2040
Email: digalatis@hotmail.com
Facebook Page Ωράριο Λειτουργίας

Διαγνωστική Υστεροσκόπηση

Πρόκειται για μία εξαιρετικά ευαίσθητη εξέταση που με άμεσο και σαφή τρόπο διερευνά το εσωτερικό της κοιλότητας της μήτρας.

Ένα ιδιαίτερα λεπτό ενδοσκόπιο με ειδική τεχνολογία οπτικών ινών εισέρχεται χωρίς δυσκολία και ενόχληση στο εσωτερικό της μήτρας. Η ειδική μικροσκοπική κάμερα μεταφέρει την εικόνα προς την εξωτερική οθόνη. Η εικόνα καταγράφεται στον υπολογιστή και σε εγγράψιμο CD.

Τίθεται πλέον εύκολα η διάγνωση ανωμαλίας του σχήματος της μήτρας (διαφραγμάτια, δίκερως μήτρα), η παρουσία πολυπόδων, ινομυωμάτων και ουλώδους ιστού από προηγούμενες επεμβάσεις. Επίσης ανιχνεύεται εγκαίρως τυχόν άτυπη υπερπλασία ή και εντοπισμένος καρκίνος του ενδομητρίου σε αρχικό στάδιο.

Σε τυχόν ανεύρεση κάποιου ευρήματος είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπιση ανάλογα με την ικανότητα του ιατρού πχ. η εξαίρεση διαφραγμάτων, πολύποδα, ινομυωμάτων, συμφύσεων.

Η διαγνωστική ακρίβεια είναι πολύ μεγαλύτερη του υπέρηχου και, σε κάποιες περιπτώσεις, και από την διαγνωστική απόξεση.

Επιπλέον συχνά η υστεροσκόπηση, αποσαφηνίζοντας τη διάγνωση, μας κατευθύνει να αποφύγουμε περαιτέρω άσκοπες εξετάσεις και επεμβάσεις (υστεροσαλπιγγογραφίες, αποξέσεις, ινομυωματεκτομές).

Στο εξωτερικό θεωρείται σχεδόν δεδομένο πλέον εργαλείο στο χώρο της γυναικολογίας με ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις.

Η επέμβαση στα χέρια εξειδικευμένου ιατρού είναι απλή και ακίνδυνη, διαρκεί 15 λεπτά και γίνεται με ήπια μέθη.

Ο ιατρός κ. Γαλάτης Διονύσιος έχει εξειδικευτεί στον συγκεκριμένο τομέα σε μεγάλα κέντρα της Γερμανίας με εκατοντάδες υστεροσκοπήσεις στο ενεργητικό του, πληρώντας τα κριτήρια για τον τίτλο του ενδοσκοπικού χειρουργού (minimal invasive chirurgie) της Γερμανικής εταιρείας ενδοσκόπησης και υπήρξε εκπαιδευτής νέων ιατρών στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο της Κολωνίας.

Γαλάτης Π. Διονύσιος
Τ. Επιμελητής Ακαδημαϊκών Νοσοκομείων Κολωνίας και Άαχεν Γερμανίας
Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κολωνίας Γερμανίας

Για πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο τηλ: 26220 29655, κιν: 698 175 2040 και στην ιστοσελίδα μας www.digalatis.gr
Συνεργάτες Πάτρας

imp olumpion

Συνεργάτες Αθηνών

iasopic miterapic